افتادگی رحم و روش های درمان آن

افتادگی رحم ، که به عنوان پرولاپس سرویکال نیز شناخته می‌ شود ، طی آن دهانه رحم به سمت پایین و در برخی موارد به خارج از واژن حرکت می‌ کند. این مشکل معمولاً ناشی از ضعف یا آسیب دیدگی بافت‌ های حمایت‌کننده اطراف دهانه رحم و دیواره‌ های واژن است. عواملی مانند زایمان‌ های متعدد ، افزایش سن ، یائسگی و افزایش فشار داخل شکمی به دلیل چاقی یا یبوست مزمن می‌ توانند خطر افتادگی دهانه رحم را افزایش دهند. 

افتادگی رحم - دکتر نوری نسب

 

افتادگی دهانه رحم چیست ؟

افتادگی رحم (Uterine Prolapse) وضعیتی است که در آن رحم به دلیل ضعف عضلات و بافت‌های حمایتی لگن به سمت پایین یا خارج از واژن می‌افتد. این مشکل معمولاً به دلیل زایمان‌های متعدد ، یائسگی ، یا ضعف عضلات کف لگن ایجاد می‌شود و می‌تواند علائمی مانند احساس سنگینی در لگن یا مشکلات در دفع ادرار و مدفوع به همراه داشته باشد.  افتادگی رحم زمانی رخ می دهد که رحم از حالت طبیعی و نرمال خود خارج شده و به داخل کانال زایمان یا واژن رفته ، آویزان شده یا خارج شود.

آشنایی با انواع افتادگی رحم

دکتر نسیم نوری نسب ، بهترین پزشک زنان کرمان ، اشاره می کند که خارج شدن رحم از جایگاه اصلی خود ممکن است ناقص یا کامل باشد. زمانی نوع ناقص آن رخ می دهد که رحم تنها تا حدی در وازن فرو رود و نوع کامل آن زمانی رخ می دهد که رحم آن قدر پایین بیآید که مقداری از بافت در خارج از واژن بیرون زده باشد ، به گونه ای که کاملا بتوان آن را مشاهده کرد.

 

افتادگی رحم - دکتر منوری نسب - https://drnasimnourinasab.com/

 

علائمی که نشان میدهد افتادگی رحم اتفاق افتاده است 

خانم هایی که دچار افتادگی جزئی شده اند ممکن است هیچ علامتی نداشته باشند. افتادگی متوسط تا شدید ممکن است علائمی را به وجود آورد که آزار دهنده باشد. این نشانه ها عبارت اند از:

  • خونریزی وازینال
  • افزایش ترشحات واژن
  • ایجاد مشکلات ازار دهنده در زمان برقراری رابطه جنسی
  • بیرون زدگی رحم یا دهانه رحم از واژن
  • داشتن احساس کشش یا سنگینی در لگن
  • یبوست در زمان دفع مدفوع
  • عفونت های مداوم یا مشکل در زمان تخلیه آن

در صورت بروز این نشاه ها بهتر است برای درمان و ارائه بهترین راه حل وهمچنین جلوگیری از ایجاد مشکلات جدی تر و خطرناک تر به یک جراح و متخصص زنان و زایمان خوب در کرمان دکتر نسیم نوری نسب مراجعه کرده و تحت درمان قرار بگیرید. بدون توجه مناسب به علائم افتادگی رحم ، این شرایط می تواند بر روی عملکرد جنسی شما ، روده و مثانه تاثیر بگذارد و آن ها را با اختلال همراه سازد.

عوارض افتادگی رحم

همانطور که اشاره شد افتاده شدن بافت رحم می تواند مشکلات بسیار زیادی را به وجود آورد. یکی از خطرات این عارضه رحمی در خانم ها این است که اغلب با افتادگی سایر اندام های لگنی اتفاق می افتد و باعث می شود تا مشکلات شما پیچیده و پیچیده تر شود.

پرولاپس قدامی : پرولاپس قدامی از ضعیف بودن بافت همبند بین مثانه و واژن ناشی می شود. در این عارضه ، مثانه از موقعیت طبیعی خود خارج شده و به دیواره واژن فشار بسیار زیادی را وارد خواهد کرد. به این حالت سیستوسل یا افتادگی مثانه نیز گفته می شود.

پرولاپس دیواره خلفی واژن : ضعف بافت همبند میان راست روده و کف واژن باعث به وجود آمدن برآمدگی رکتوم به داخل واژن می شود این عارضه را در اصلاح علمی رکتوسل نامیده می شود و اجابت مزاج را با مشکل بسیار جدی رو به رو می سازد.

نکته بهتر است در صورت مشاهده علائم نام برده شده سریعا به پزشک مراجعه کنید تا وی راهکار مناسبی را برای شما ارائه دهد تا نیازی به انجام عمل جراحی یا درمان های جدی تر و تهاجمی تر نداشته باشید.

چه کسانی به جراحی افتادگی دهانه رحم نیاز دارند ؟ توضیحات دکتر نوری نسب

 

علت افتادگی رحم چیست؟

حتما برای شما نیز سوال شده است که چه چیزی باعث می شود تا رحم از جای خود خارج شود ، افتادگی بافت رحم از ضعیف شدن عضلات لگن و بافت های حمایتی ناشی می شود و دلیل این ضعف ها می تواند موارد زیر باشند:

  • زایمان طبیعی
  • سن مادر در اولین زایمان
  • تجربه زایمان سخت یا صدمه دیدن واژن در زمان زایمان
  • به دنیا آوردن یک نوزاد بزرگ
  • ابتلا به اضافه وزن
  • کاشه سطح استروژن در زمان یائسگی
  • یبوست مزمن یا زور زدن در زمان اجابت مزاج
  • سرفه مزمن یا برونشیت
  • بلند کردن اجسام سنگین به طور مداوم

پزشک برای تعیین میزان افتادگی ممکن است از شما در خواست کند مانند زمان دفع در طول معاینه به خود فشار بیاورید.

مراحل افتادگی رحم

افتادگی رحم در چهار درجه مختلف قابل شناسایی است که هر کدام نیاز به روش‌های درمانی متفاوت دارند. در زیر با این چهار درجه آشنا می‌ شوید:

  1. درجه اول: دهانه رحم به داخل واژن فرو می‌رود.
  2. درجه دوم: دهانه رحم به قسمتی از دیواره واژن آویزان می‌شود.
  3. درجه سوم: دهانه رحم از واژن به طور کامل بیرون می‌ آید.
  4. درجه چهارم: رحم به طور کلی از واژن بیرون می‌آید که این وضعیت به عنوان پروکیدنتیا نیز شناخته می‌شود.

پیشگیری از افتادگی رحم با دکتر نوری نسب در کرمان

درمان این عارضه رحمی به مرحله و شدت بیماری بستگی دارد. برخی رفتار ها و اقدامات می‌ توانند به کاهش خطر ابتلا یا جلوگیری از پیشرفت آن کمک کنند. اگرچه از جلوگیری از همه موارد افتادگی رحم ممکن نیست ، اما با اجرای روش‌ های مناسب می‌ توانید خطر ابتلا را به حداقل برسانید. به عنوان مثال:

  • انجام تمرینات منظم و صحیح برای تقویت عضلات لگنی.
  • پیشگیری و درمان یبوست.
  • اجتناب از بلند کردن اشیای سنگین و استفاده از تکنیک‌ های صحیح در این زمینه.
  • مدیریت و درمان سرفه‌ های مزمن.
  • حفظ وزن سالم از طریق رژیم غذایی مناسب و ورزش برای پیشگیری از افتادگی رحم.
  • استفاده از جایگزین‌ های استروژن در دوران یائسگی.
  • ترک سیگار؛ زیرا با این کار ، میزان سرفه و در نتیجه فشار به عضلات لگن کاهش می‌ یابد.

آیا افتادگی رحم باعث نازایی می‌ شود؟

اگرچه انجام جراحی برای درمان افتادگی دهانه رحم به زنانی که در آینده قصد بارداری دارند ، توصیه نمی‌ شود ، اما این عارضه به تنهایی موجب نازایی نمی‌ شود.

باید توجه داشت که درمان افتادگی در مراحل اولیه می‌ تواند عوارض کمتری به دنبال داشته باشد؛ بنابراین در صورت مشاهده هر گونه علائم، بهتر است به بهترین متخصص زنان در کرمان دکتر نوری نسب مراجعه کرده و برای درمان به موقع اقدام نمایید. افتادگی رحم با علائمی مانند خونریزی واژنی ، مشکلات در دفع ادرار و مدفوع و درد در رابطه جنسی همراه است.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
1 دیدگاه
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
مونا
مونا
9 ماه قبل

خانم دکتر می خواستم بدونم نوعی از ورزش هست که باعث افتادگی رحم بشه یا کلا آسیب دیگه ای به رحم بزنه ؟